Colibri

Zo hip als een flamingo, zo funky als een struisvogel, met de soul van een Japanse nachtegaal, de groove van een specht, de klasse van een kraanvogel en het plezier van de kookaburra. En we spelen covers, dus een beetje papegaaierig zijn we ook. Maar noem ons maar gewoon Colibri!

Colibri wordt opgericht in 2000 door bassist Peter “The Boss” Elwuar en gitarist Gilbert Pieters. Door de jaren heen wisselt de band meermalen van samenstelling, maar de koning en keizer van de snaren blijven altijd stevig aan de basis staan. Het 12,5 jarig jubileum wordt uitgebreid gevierd in een uitverkocht Festino in Zwijndrecht, met een mooie dvd als resultaat. Het optreden smaakt naar meer, waarna tussen de bedrijven door een nieuwe show in elkaar wordt gezet. In 2013 en 2015 speelt Colibri voor 800 fans in een uitverkocht Bibelot in Dordrecht. Maar nog veel vaker zorgt de band voor feest op bruiloften, bedrijfsfeesten en in kleine zalen en café’s.

Repertoire

Het repertoire laat zich niet in één woord omschrijven, vandaar dat ze er drie gebruiken: Colibri; the funk, the soul, the groove. Discogangers, soulsisters en funkbrothers; er is voor ieder wat wils. Zolang het maar dansbaar is! Ze spelen uit verleden en heden en overgieten de nummers met de befaamde Colibrisaus. Die is spicy, dan weer vet, maar altijd smaakvol. De missie is om ieder feest onvergetelijk te maken en iedereen met een brede lach naar huis te laten gaan.

Waarom Colibri

Laten we beginnen met het ontzenuwen van een aantal bedenkingen:

  • “Jullie zijn zo’n grote band. Dat past vast niet op het podium”.  Wij passen overal! We komen altijd met z’n elven, maar kunnen met iedere ruimte uit de voeten.
  • “Jullie zijn zo’n grote band. Dat is vast veel te hard voor ons feest.” We werken met een vast geluidsbedrijf dat ons ook wat zachter nog prachtig kan versterken.
  • “Jullie zijn zo’n grote band. Dat is vast veel te duur voor mijn bruiloft.” Dat zou zomaar eens mee kunnen vallen! Neem contact op met onze boeker en be surprised!

Ze houden ervan om de mooiste dag van een kersvers echtpaar onvergetelijk te maken, om het dak van een kroeg te spelen, directeuren te laten swingen op een bedrijfsfeest en zich even popster te voelen op de grote festivalpodia. Muziek maken, overal en met het allergrootste plezier, dat is wat ze het allerliefste doen. Ze passen zich aan aan de wensen van de klant en zijn pas tevreden als iedereen het naar zijn zin heeft. Daarom dus Colibri!

Colibri Live @ Koningsdag Dordrecht 2015

Colibri Live @ Live for Ella 2018

Colibri Live @ Bibelot Dordrecht

Jarvi Fisscher nieuwe zanger Colibri

Jarvi Fisscher nieuwe zanger Colibri

    Het was even zoeken naar iemand die Ron Link kon vervangen maar het is gelukt, de zoektocht is ten einde: Colibri is weer compleet!! The one and only Jarvi Fisscher is de nieuwe zangvogel! De band is uiteraard superblij! Op 7 januari is de band met Jarvi te...

Colibri – Dance to the Music!

Colibri – Dance to the Music!

Het is alweer een jaar geleden dat ze Bibelot uitverkochten en daarom staan ze a.s. zaterdag 27 juni - met een gloednieuwe show - opnieuw in de Mainstage van Bibelot. Het repertoire is flink uitgebreid en speciaal voor deze show samengesteld. Colibri belooft je een...

Colibri op Radio 538

Afgelopen nacht was Colibri te gast bij Radio 538 waar ze 2 stukken ten gehore mochten brengen  en hoe! In het item 'Het De Wereld Draait Door Minuutje' knalde de band erin met een classic van Earth Wind & Fire. In de rubriek 'Lekker anders, lekker fris' haalde de...