Ivan Conti & Phil MartinBijna is het zover dan komen de mannen van Azymuth, de Braziliaanse samba funk/jazz sensatie uit de jaren zeventig, naar Nederland om te touren met de Nederlandse Jazzinvaders. Van 18 tot 28 september verblijven Alex Malheiros (bas) en Ivan Conti (drums) in het land om samen een zevental concerten te geven. Daarnaast zullen ze de studio induiken om te werken aan de nieuwe plaat (inmiddels het 5e album) van The Jazzinvaders die in het voorjaar van 2015 zal verschijnen.

Azymuth is ‘still going strong’ en hun geluid is nog altijd fris en tijdloos. Hoewel in 2013 toetsenist José Bertrami plots overleed heeft Azymuth er nooit aan gedacht om te stoppen en spelen de overgebleven leden nog zoveel als mogelijk.

Vorig jaar maakte The Jazzinvaders nog een plaat met Hammond legende Dr. Lonnie Smith (US). Nu is het tijd voor een partijtje Samba Funk met de helden uit Rio. Zowel de Jazzinvaders als Azymuth staan bekend om hun mix van Funk, Soul, Jazz en Samba, beide op geheel eigen wijze. De samenwerking zal resulteren in een mix van beide repertoires, aangevuld met fonkel nieuwe composities die de afgelopen maanden zijn geschreven.

The Jazzinvaders combineren hun toegankelijke jazz met altijd verrassende – en vaak dansbare – beats. Deze unieke sound maakt dat de band de afgelopen jaren een graag geziene gast was in clubs en op festivals over de gehele wereld. Zo toerde de band in het verleden door o.a. Duitsland, Spanje, België, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk en Japan. Wereldwijd vinden de dampende releases van The Jazzinvaders gretige aftrek.

Azymuth heeft een geheel eigen genre gecreëerd dat ze zelf liefkozend ‘Samba Doido (Crazy Samba)’ noemen. Hun fanbase is wereldwijd en ze de heren zijn geliefd bij toonaangevende artiesten als Madlib, 4Hero, Roni Size, Jazzanova, Friendly Fires, Mark Pritchard, Theo Parrish en Ashley Beedle om er maar eens een paar te noemen. Het aantal remixen van Azymuth is dan ook aanzienlijk.

Line Up September Tour 2014
Ivan Conti – drums / Alex Malheiros – bas / Linda Bloemhard – vocals / Phil Martin – percussion / Berthil Busstra – keys / Rolf Delfos – alto sax / Angelo Verploegen – trumpet / Miguel Boelens – tenor sax

De heren en dame zijn live te zien op de volgende podia:

  • 18 september – Bar du Matin – Brussel
  • 19 september – Porgy & Bess – Terneuzen
  • 20 september – Late Summer Jazz – Uden
  • 21 september – Podium Dolhuis – Dordrecht
  • 25 september – BIRD – Rotterdam
  • 26 september – Paradox – Tilburg
  • 27 september – North Sea Jazz Club – Amsterdam

Voor meer informatie of een interview over deze unieke samenwerking kunt u contact opnemen met producer, initiatiefnemer en bandleider Phil Martin via nummer +31 6 23 60 75 69