De nieuwe formatie Messengers Revisited brengt met haar set ‘The Art Of Blakey’ een ode aan de hard bop sound van Art Blakey and the Jazz Messengers. Blakey is met Kenny Clarke en Max Roach de uitvinder van de bebop-drumstijl. Blakey was echter niet alleen een drummer, hij stond ook te boek als een groot bandleider. Eind jaren ’40 en begin jaren ’50 drumde hij bij onder anderen Miles Davis, Bud Powell en Thelonious Monk. Al snel begon hij zijn eigen bands te formeren, waaruit uiteindelijk de samen met Horace Silver opgerichte band The Jazz Messengers voortkwam.

Meer dan 30 jaar lang maakte Blakey albums en trad hij op met zijn band The Jazz Messengers. In deze legendarische band kregen vele jonge muzikanten de ruimte om zich aan het grote publiek te laten zien. Clifford Brown, Freddie Hubbard, Wayne Shorter, Donald Byrd, Cedar Walton, Lee Morgan, Benny Golson, Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Keith Jarrett, Lonnie Plaxico en John Hicks zijn slechts enkele van de grote artiesten die in zijn band zijn begonnen.

Saxofonist Peter Broekhuizen en drummer Phil Martin hadden al langer de wens om zich te storten op een flink aantal stukken van The Jazz Messengers. Samen met trompettist Cees Trappenburg, pianist Berthil Busstra en bassist Frans van Geest gaan ze de uitdaging aan de meest swingende stukken uit Art’s oeuvre te spelen.