Zoals u waarschijnlijk weet is de NPO van plan NPO Radio 6 soul & jazz per 1 januari te stoppen. Uiteraard zijn alle programmamakers, veel luisteraars en muzikanten en andere mensen uit de branche zeer teleurgesteld door dit besluit. Niet zozeer bezorgd om hun eigen baan, maar wel om de muziek: Radio 6 soul & jazz is één van de weinige, en op veel gebieden zelfs het enige medium, dat aandacht besteed aan jazz, wereldmuziek, crossover, soul, blues, funk en alles waar daarbij hoort. De zender geeft journalistieke aandacht aan nieuwe releases, projecten, wat er op de podia, op de conservatoria, de vele muziekconcoursen en de festivals gebeurt; (historische) duiding, live opnames en interviews met de makers en betrokkenen. Als Radio 6 soul & jazz daadwerkelijk zal verdwijnen zal dit geen aandacht meer krijgen op de Publieke Omroep. Vele tienduizenden artiesten, podia en festival hebben niet langer een plek waar ze terecht kunnen en met hun publiek in aanraking kunnen komen. Dat vinden wij zorgelijk.

Het besluit om met NPO Radio 6 te stoppen is officieel een voorgenomen besluit. Dat betekent dat er nog ruimte is voor protest en tegenargumenten. De omroepdirecties, Raad voor cultuur en politiek Den Haag moet zich nog uitspreken over dit besluit. Het heeft dus zin om als sector een geluid te laten horen. Dat gebeurt inmiddels volop: zoals u weet de DWDD uitzending over jazz, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool, JazzIsm en via andere media is er aandacht aan besteed en er is een lobby richting Den Haag bezig.

Vindt u het ook belangrijk dat Radio 6 moet blijven ? Er is een mogelijkheid om iets te doen, zowel als luisteraar als als artiest(en). Er is een petitie en een actie facebook pagina. Laat je stem horen, teken en ‘like’ de pagina.

Dank, namens alle Music & More artiesten maar ook namens de medewerkers van NPO Radio 6