De Kleine Louis

Boop she bam, ya ba da ba doo, Bob en Chops and the Jam. Kreunen, klikken, zingen, swingen, klappen en stappen, wat er ook vertelt wordt, je doet mee met de band en gaat in sneltreinvaart door de geschiedenis van de jazz.

New Orleans wordt pas duidelijk als je meezingt met de ‘bassdrum’, je voelt je pas echt rot als je de blues ‘Armoe troef’ meezingt, je weet pas wat ‘Soul’ is als je net zo kreunt als James Brown. En wat te denken van een ‘Boogaloo’ drumfiguur helemaal nadoen met je stem, zodat Bob en Chops er lekker overheen kunnen tetteren?

Eindelijk een interactief muziekprogramma met topmusici uit de Nederlandse Jazzscene, zodat we echt kunnen ‘voelen’ wat swing is en weten wat het is om met ‘Soul’ te zingen. De vonk zal overslaan, de ervaring is belangrijker dan de kennis en zoals het publiek bij Maceo Parker niet stil kan zitten en uit zichzelf gaat bewegen, zo zal ook dit uur in een hoog tempo energie uitstoten, waar je niet omheen kan. Jazz is, jazz leeft, kijk uit, jazzzzz komt eraan met Bob en Chops!

Delfos en Varenkamp hebben nog steeds het enthousiasme van een kind als het om muziek gaat, musiceren vanuit het hart, dat doen ze al hun leven lang. Beide zijn de afgelopen tien jaar nagenoeg elk jaar te zien en te horen geweest op het North Sea Jazzfestival met gerenommerde bands als The Houdini’s, the Dutch Swing College band, The Jazzinvaders en Varenkamp 7 Naast het musiceren zijn zij ook actief bezig op het gebied van educatie, Varekamp met het programma ‘De kleine Louis‘ over Louis Armstrong , Delfos heeft inmiddels twee kindercd’s geproduceerd met louter volwassen musici maar voor kinderen. Varekamp onderneemt daarnaast diverse activiteiten op het gebied van Tv en radio en Delfos is als docent verbonden aan het Kon. Conservatorium in Den Haag alwaar hij zich ook bezig houdt met improvisatie in het basisonderwijs.

De band bestaat uit Bob en Chops – sax en trompet – aangevuld met een ritmesectie van drie man (Bas van lier, Eric Koger en Jos Machtel)

Zowel Delfos en Varekamp hebben een Gig for kids gedaan in opdracht van het North Sea Jazzfestival. Daar is het idee ontstaan om verder te gaan en de krachten te bundelen. Zeker in het huidige onderwijs is dit initiatief een noodzaak geworden, waar muziek beleven een zeldzaamheid is geworden.

De Kleine Louis Workshop @ North Sea Jazz Festival 2009