Eddie Conard – Eddie C.

Eddie is naast getalenteerd zanger en veel gevraagd percussionist ook nog eens zeer creatief componist en muziek vernieuwer.

In Nederland en ver daarbuiten staat hij bekend om zijn interpretatie van Jazz, Funk, Latin, Pop en Dance muziek. Hij deelde in het verleden het podium met uiteenlopende artiesten als Sting, Chaka Khan, The Pointer Sisters, Candy Dulfer, Toto, Al Jarreau , Soul Sister and Wall Street Crash e.v.a. Als Eddie het podium opgaat is het feest. Zijn enthousiasme, glamour, warmte en explosie aan energie maken bij een ieder wat los.

Naast zijn vele optredens verzorgt Eddie tevens percussie workshops. De percussie workshop geniet tegenwoordig een grote mate van populariteit. Of het nu een bedrijf, instelling of een school betreft, Eddie weet met zijn overherkenbare Amerikaanse uitstraling het publiek ademloos te boeien en te motiveren.

Hij zal de deelnemers inwijden in de grondbeginselen van Afrikaanse en Zuid- Amerikaanse ritmes. Het percussie-instrument zal niet alleen besproken worden maar met name bespeeld. Dit zal uiteindelijk leiden tot een groot spektakel waarin iedere deelnemer participeert en versteld zal staan van zijn eigen kunnen. Gebleken is dat de workshop een uitermate ontspannende en enthousiasmerende werking heeft op de aanwezigen.

Kinderworkshops

Speciaal voor kinderen heeft Eddie C een aangepaste kinderpercussie workshop. Bijgestaan door zanger Peer, gitarist Stefan en Thijs Borsten op toetsen brengt Eddie een programma waarin hij verteld over de geschiedenis van jazz en ritme. Dit alles aan de hand van in een jazzy jasje gestoken kinderliedjes waarbij het meedoen voor de kinderen een belangrijke plaats in neemt. Net Eddie’s enthousiasme levert dat keer op keer een geslaagd feest op, ook voor de allerkleinste!

Spinning

Eddie is ook een veelgevraagd percussionist tijdens zogenaamde ‘spinning marathons’. Met zijn opzwepende ritmes weet Eddie als geen ander de deelnemers langdurig te motiveren.

 

Eddie Conard met Duo Soulful

Eddie C. Percussie Workshop

Eddie – Korte documentaire over Eddie Conard aka Eddie C.