Happy Village

Klein, compact, intiem en intens en een groot dynamisch bereik door juist heel zacht te spelen. Dat voelden deze drie heren, al repeterend vanuit een kleine repetitie ruimte, waar noodgedwongen al doende de deugd ontstond: muzikale interactie op het hoogste niveau, de kleinste rimpeling in een groovende vijver ervaren, een buigende sax noot opvangen met een  zacht grommende hammond sound, de verschillende lagen van de brushes kunnen horen en daarop reageren, ingehouden spel maar met een diepgewortelde swing. Jazz is uiteindelijk een van de mooiste muzikale samenwerkingsverbanden die er bestaan, maar nu voelden Montis, Dros en Delfos direct dat er iets magisch voorhanden lag.

Ontstaan uit de samenwerking in de door Delfos en Montis opgerichte 7-koppige formatie leverden het plezier, de aandacht voor het repeteren en het veel bewuster schrijven voor een trio bezetting een prachtige combinatie op van transparante songs en muzikale vrijheid.

De luisteraar krijgt het gevoel op de eerste rij te zitten, elke nuance op te merken en wordt het avontuur ingezogen als zijnde een reis naar het einde van een swingende nacht.

‘Oh Lord thou will soffle’, ‘Living in the Clay’, ‘Little tonal song’, ‘A foggy night, het zijn  filmische titels en dat is wellicht wat dit trio ook beoogt, namelijk het publiek meenemen vanaf het begin van het concert om pas uit de roes te geraken, wanneer de laatste noot geklonken heeft…

Compilatie Video – Happy Village