Vijftig jaar (!) na het verschijnen van de debuutsingle op 17-jarige leeftijd (onder de naam Little Sonny Knight & The Cymbols) verschijnt het debuutalbum van Sonny Knight & The Lakers uit Minneapolis op het intussen fameuze Secret Stash, een klein platenlabel uit Amerika dat helemaal gespecialiseerd is in soul- en funk-heruitgaven en -releases. De carrière van Sonny Knight is er één met vele ups en downs.

Kort na het verschijnen van de debuutsingle in 1965 ging Sonny voor een periode van 3 jaar het leger in, waarna hij een aantal jaren in Californië ging wonen. Midden jaren ’70 keerde hij terug naar Minnesota en speelde daar in de cultfunkgroep Haze. Nadat Haze uit elkaar ging werkte hij een aantal jaren als vrachtwagenchauffeur. In de jaren ’90 speelde hij samen met Monroe Wright en Maurice Young (van de legendarische Minneapolisband The Valdons) in The Bachelors. Na een reünie van The Valdons in 2012, ter ere van de Secret Stash compilatie Twin Cities Funk & Soul formeerde Sonny samen met Eric Foss, drummer en oprichter van Secret Stash, de band Sonny Knight & The Lakers met wie zij in een studio in Minneapolis zijn debuutalbum ”I’m Still Here” hebben opgenomen.

In het najaar komt deze spetterende funkgroep naar Europa voor een aantal optredens in Spanje, Frankrijk, België en één optreden in Nederland. In Dordrecht wel te verstaan. De Dordtse soultempel Het Dolhuis is wederom de plek waar het gaat gebeuren. Eerder al waren daar oa Sharon Jones & The Dapkings tweemaal te gast en betraden nog niet zo lang geleden Lee Fields & The Expressions het podium van deze tempel. Op maandag 29 september valt deze eer te beurt aan Sonny Knight & The Lakers! Het optreden, een dampende soulshow van een achtkoppige funkmachine, zal rond 21.00 uur beginnen.

Velvet Music Dordrecht doet exclusief de voorverkoop van deze show. Tickets kosten €7,50, maar er zijn ook speciale combitickets te koop. Koop je een kaartje plus de cd ”I’m Still Here” dan betaal je €19,99. Een kaartje plus de LP kost €21,99. Online bestellen kan natuurlijk ook, via de ticketservice van het Dolhuis (www.dolhuis.com)

Dit concert komt tot stand door samenwerkingen tussen Stichting Bobby Kinghe, Beatcollective, Velvet Music Dordrecht en Het Dolhuis.