Artvark kent nu een 2e winnaar van een prestigieuze jazzprijs: na de Edison die Bart Wirtz kreeg voor zijn cd iDreamer, krijgt altsaxofonist Rolf Delfos de ‘Peter Schilperoort Award’ uitgereikt. Dat gaat gebeuren op 1 november op het mooie Jazzfestival in Heerde. Op 2 november geeft Artvark in de middag een workshop en ’s avonds een concert op het Deventer Sax Event in de Schouwburg aldaar. Het weekend wordt afgesloten met een concert in de Amersfoortse Jazzclub op zondagmiddag 3 november.

Op zondag 17 november presenteert Artvark hun gloednieuwe cd in de North Sea Jazz Club Amsterdam. De blues is de rode draad die door dit album loopt, in verschillende vormen en gedaantes. Het album ‘Sly Meets Callas’ uit 2012 kreeg maar liefst 5 sterren in de Jazzism.

De muziek van het nieuwe album vormt de basis voor een theater-tour genaamd ‘Het Polderbeest’. Dit is een samenwerking met John Buijsman, acteur en jazzliefhebber pur sang. Deze tour door Nederland loopt in de periode januari-februari-maart 2014. De première is op 11 januari in de Rotterdamse Schouwburg en verdere shows zijn o.a. in de Kleine Komedie A’dam en Paradox Tilburg. Check de agenda voor tourdata, meer informatie is te vinden op de website van de band.

John Buijsman dwaalt in ‘Het Polderbeest’ rond als een personage dat los staat van tijd en ruimte. Een marskramer in de blues, een betrokken oog- en oorgetuige die in zijn verhalen en liederen het lot van zwoegende, smachtende en vervloekte mensen in de polder deelt. Een gevallen zwarte engel, een opstandige tegendraadse hoeder en chroniqueur van het duistere verlangen.

Artvark een eenheid, één collectieve sound, een vierkoppig beest dat soms stampt, blaast en kraakt. Daartegen moet Buijsman in zijn eentje weerstand bieden, gewapend met de krachtige, vreemde en humorvolle woorden van Peer Wittenbols.

artvark