Na een wat natte en winderige zomer(vakantie) vindt van 29 tot en met 31 augustus de vijfde editie van de Wereld Jazz Dagen plaats en de organisatie is van mening dat de (inter)nationale programmering verrassend genoeg is en van alles in zich heeft om de vakantieperiode toch nog zonnig af te sluiten.

Dit jaar wordt het programma gepresenteerd op vier podia in het historische centrum van Dordrecht. Het grote podium staat nog steeds op het vertrouwde Grotekerksplein. Daarnaast vinden concerten plaats in De Grote Kerk, Bibelot en in een tent (De Blauwe Hemel) op het Sint Suraplein.

Naast Contemporary Jazz zijn specifieke elementen van de WJD Bulgaarse Etno Jazz, Flamenco Jazz en Wereld muziek. Uitgebreide informatie over de Wereld Jazz Dagen (festival en programmering) kunt u vinden op www.wereldjazzdagen.nl

Son de La Frontera (pre and afterparty met DJ Diesler) is een van de meest toonaangevende exponenten van de nieuwe flamencomuziek. De formatie uit Moran de la Frontera die in 1998 ontstond, onderzoekt onder leiding van tresspeler Raul Rodri­guez al enige jaren de contactpunten tussen de flamenco en de Cubaanse muziek. Son de la Frontera kan dan ook gelezen worden als ‘Geluiden van de Grens’, maar het staat ook voor het verleggen van de grenzen, in dit geval van de flamenco, door de Roma en Spaans-Afrikaanse tradities te kruiden met Cubaanse en Caraaibische latinoklanken, jazz en pop.