Op zondag 27 mei vindt in Rotterdam de 35ste editie van het Dunya festival plaats.Radio 6 Soul & Jazz is erbij! Tussen 12:00 en 18:00 met live concerten en interviews met artiesten. De presentatie zal worden verzorgt door Andrew Makkinga en Rudy Mackay. Radio 6 Soul en Jazz zal van verschillende podia live concerten uitzenden van oa. Funk’N’Stein, Soul Snatchers, Miss Casita en Shantel & Bucovina Club Orkestar

Funk’N’Stein is één van de grootste en meest populaire bands van Israël. Ze brengen funk in de meest pure en originele vorm, die teruggrijpt naar George Clinton’s Parliament, Bootsy Collins en Tower of Power.

Soul Snatchers
De negenkoppige band Soul Snatchers spelen down-to-earth funk & soul geïnspireerd door de jaren ’60 en ’70. Met hun eigenwerk pretenderen de Soul Snatchers niet de soul te hebben uitgevonden, maar de soul te hebben. Zondag 27 mei delen ze hun soul met Dunya en Radio 6 Soul & Jazz.

Miss Casita
De mediterrane dame Miss Casita omschrijft haar muziek zelf als ‘Universoul’. Ze wordt beinvloed door stijlen zoals Soul, R&B, Pop, Latin en werelmuziek. In de afgelopen jaren speelde ze op Lowlands, Noorderslag, festival Mundial, North Sea Jazz en was zij te zien in het voorprogramma van Beyoncé.

Pinksterzondag 27 mei staan ze allemaal op Dunya festival Rotterdam, het festival voor wereldmuziek in Nederland. Vele spraakmakende artiesten, jonge talenten uit alle uithoeken van de wereld, grote namen op het gebied van wereldmuziek, verhalenvertellers en dichters van wereldformaat zijn jaarlijks te zien en te horen op Dunya. Komende zondag is Radio 6 Soul & Jazz er live bij vanaf Dunya 2012!