Een van de best bewaarde geheimen van Staten Island (NY) komt naar Nederland. The Budos Band, wederom een weergaloze band van het New York afkomstige Dapstone label (bekend van o.a. Sharon Jones and the Dap-Kings), geeft op 21 april het eerste en voorlopig enige concert in Nederland bij The Beatclub in Bibelot. Korte krachtige composities, geen 20 minuten durende fela achtige tracks dus maar een mix van ’60s en ’70 blaxploitation, Ethiopische jazz en eenvoudige oude superbadassfunk die de 4-minuten grens zelden overschrijdt: je vindt het op de knaller van een plaat die The Budos Band vorige jaar uitbracht! Het is hun tweede langspeler met 10 opwindende instrumentale tracks die met veel vintage apparatuur en instrumentarium live zijn opgenomen in de Daptone studio. In 2005 trakteerde The Budos Band de luisteraar al op een eerste volwaardig album met een ontdekkingsreis met funk, afro-beat en soul muziek als belangrijkste invloeden.

De leden van The Budos Band leerden elkaar kennen op high school waar ze samen in een jazzbandje zaten. Al snel ontstond echter een gezamenlijke liefde voor rauwe, pure en ongepolijste soul muziek en werd de jazz vaarwel gezegd. Ze ontdekten bands als Antibalas, Sugarman Three en Sharon Jones & The Dapkings en het duurde niet lang of ze maakten zelf uit van de Daptone Soul Revue. Nu in het voorjaar van 2008 komen ze, bewapend met drums, bass, gitaar, orgels, trompetten, saxofoons en alle soorten trommels die je maar kunt verzinnen, voor het eerst naar Europa om ons met hun energiek, stampende en stoomende afro-latin-funk grooves te betoveren.

The Beatclub is dus the place to be op maandag 21 april a.s. Na eerder Lee Fiels, Sugarman Three, Sharon Jones & The Dapkings en The Poets of Rhythm te hebben mogen ontvangen is het nu de beurt aan The Budos Band om Dordrecht te laten swingen. Het concert wordt georganiseerd door Beatcollective.nl in samenwerking met poppodium Bibelot. De avond zal verder muzikaal omlijst worden door de deejays van AIFF.

Meer informatie is te vinden op www.bibelot.net of natuurlijk gewoon op www.myspace.com/budosband of check de flyer en stuur ‘m door naar je vrienden.

  • Beatclub Concert met The Budos Band Maandag 21 april 2008
  • Bibelot – Wijnstraat 117 – Dordrecht
  • Deur open: 20.00 uur
  • Kaarten a 15 euro (ex toeslag) zijn verkrijgbaar via www.bibelot.net (toeslag 0,50 euro), Velvet Music Dordrecht, Velvet Music Rotterdam, VVV/ Intree Dordrecht en boekhandel de Salon te Zwijndrecht (toeslag 1,00 euro).