shakara-portretten+logo_LREen van de leukste bands van België is klaar om Nederland te veroveren. Deze jonge afroband Shakara United speelt een mix van afrobeat en jazz en speelde het afgelopen jaar zo’n beetje ieder festival in eigen land plat. De band vindt het nu de hoogste tijd om Nederland te veroveren en wij stemmen daar mee in ! Dus vanaf heden kunt u Shakara United bij Music & More Agency boeken.

Shakara United ontstond in 2011 als gelegenheidsproject van enkele muzikanten die toen nog deel uitmaakten van de inmiddels ter ziele gegane Belgian Afro Beat Association. De afrobeat van Shakara United drijft op bas, percussie en blazers en kent lang uitgesponnen nummers met ruimte  voor veel improvisatie. Op hun debuutalbum is dat niet anders: elf nummers, staan erop. Tien nieuwe, eigen composities en een geweldige cover van Oscar Sulley’s Bukom Mashie; een echte klassieker in het genre.

Het is moeilijk stil staan bij deze muziek, maar dat is dan ook echt niet de bedoeling. Dat heeft natuurlijk alles met het genre te maken: Trefwoorden: groove, groove en groove. Dit wordt een feestje, waarbij trompetten en trombones heerlijk met elkaar in de clinch gaan en saxofoons rondkronkelen. Vakkundig en virtuoos gespeeld en toch plezant.

Bekijk en beluister Shakara United op deze pagina en oordeel zelf.