Azymuth, de Braziliaanse samba funk/jazz sensatie uit de jaren zeventig is ‘still going strong’, hun geluid is nog altijd fris en tijdloos. Hoewel in 2012 toetsenist José Bertrami  plots overleed heeft Azymuth er nooit aan gedacht om te stoppen. Alex Malheiros (bas) en Ivan Conti (drums) blijven volop spelen en zijn ingegaan op de uitnodiging van The Jazzinvaders om samen de studio in te gaan en een aantal concerten te komen doen in Nederland en omstreken in september 2014.

Vorig jaar maakte The Jazzinvaders nog een plaat met Hammond legende Dr. Lonnie Smith (US). Nu is het tijd voor een partijtje Samba Funk met de helden uit Rio. Zowel de Jazzinvaders als Azymuyth staan bekend om hun mix van Funk, Soul, Jazz en Samba, beide op geheel eigen wijze. De samenwerking zal resulteren in een mix van beide repertoires, aangevuld met fonkel nieuwe composities.

The Jazzinvaders combineren hun toegankelijke jazz met altijd verrassende – en vaak dansbare – beats. Deze unieke sound maakt dat de band de afgelopen jaren een graag geziene gast was in clubs en op festivals over de gehele wereld. Zo toerde de band in het verleden door o.a. Duitsland, Spanje, België, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk en Japan. Wereldwijd vinden de dampende releases van The Jazzinvaders gretige aftrek.

Azymuth heeft een geheel eigen genre gecreëerd dat ze zelf  liefkozend ‘Samba Doido (Crazy Samba)’ noemen. Hun fanbase is wereldwijd en ze de heren zijn geliefd bij toonaangevende artiesten als Madlib, 4Hero, Roni Size, Jazzanova, Friendly Fires, Mark Pritchard, Theo Parrish en Ashley Beedle om er maar eens een paar te noemen. Het aantal remixen van Azymuth is dan ook aanzienlijk.

Voor meer informatie over deze unieke samenwerking en/of boekingen, kunt u contact opnemen met ons.