The Jazzinvaders

Waardering is iets dat je moet verdienen. Phil Martin, de creatieve kapitein van The Jazzinvaders, weet als geen ander hoe dat te bereiken. Onder zijn bezielende en inspirerende leiding hebben The Jazzinvaders de afgelopen jaren wereldwijd reeds vele muziekliefhebbers weten te bereiken en beroeren. Vandaag de dag is dat niet anders, misschien nog wel sterker dan voorheen.  Vanuit zijn studio, zorgt Phil Martin (tevens drummer van de band) voor een solide basis waarna hij – na input van de band – alles tot een samenhangend geheel weet te smeden.

Het eerste album werd een geweldige (club)hit. In Japan alleen al gingen meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank. Daarna lag de lat hoog maar ook bij de vervolg albums bleek de collectieve chemie goed uit te pakken. Zonder twijfel is de band de afgelopen jaren, na veelvuldig toeren door Europa en Japan, enorm hecht geworden wat ook terug te horen is op de albums ‘Up & Out”, “Blow” en “Three”.

In 2012 werd een nieuwe richting in geslagen door een samenwerking aan te gaan met de legendarische Dr. Lonnie Smith op het Hammond orgel. Dit resulteerde in 2013 tot een mooie toer door de Benelux en het verschijnen van het album “That’s What You Say!”.

In 2014 brachten de nog overgebleven leden van de legendarische Braziliaanse sambafunk sensatie Azymuth een aantal weken door in Nederland om te toeren met The Jazzinvaders. Ook zijn doken samen de studio in. Het gezamenlijke album zal hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2017 verschijnen.

Nu heeft de band een geheel nieuw album opgenomen, getiteld “Find The Love” waarbij men zich laat inspireren door seventies disco jazzfunk van artiesten als Roy Ayers, Donald Byrd, George Duke en Earth Wind & Fire. Het inmiddels vijfde album staat vol met funky disco grooves zoals die in de jaren ‘70 werden gemaakt. Dit keer is de groep nog meer gaan zoeken naar liedjes binnen deze kaders en komen zij met 10 aanstekelijke “disco” tunes.

The Jazzinvaders leden behoren tot de top van de vaderlandse jazz scène. Hoewel vaak bekroond vanwege hun solistische activiteiten, leveren zij met The Jazzinvaders hun sterkste werk tot nu toe. Alt-saxofonist Rolf Delfos raakt je recht in het hart met zijn bravoure en virtuositeit maar zal u ook verbazen wanneer hij zijn lyrische kant laat horen. De subtiele groove en harmonieën van pianist Berthil Busstra prikkelen niet alleen de fantasie maar maken ook dat je wilt opspringen en dansen. Hart van de groep, in vele opzichten, is drummer Phil Martin met zijn uitstekende groove, feel en herkenbare sound. Verder bestaat de groep uit een aantal nieuwe leden die al vaak binnen andere formaties te horen waren op het Social Beats label. Ton van der Kolk op bas. Hij speelde al eerder mee tijdens de toer met Dr. Lonnie Smith. Verder rots in de branding Peter Broekhuizen op bariton saxofoon, bekend van o.a. het Artvark Saxofoon Quartet. En, last but not least, trompettist Cees Trappenburg van o.a. Alain Clark. In 2016 viert de band het 10 jarig bestaan en zijn ze meer dan ooit klaar voor een nieuw avontuur!

The Jazzinvaders Live @ Radio Rijnmond – 2016
The Jazzinvaders ft Dr. Lonnie Smith Live – 2013
Free Jazzinvaders downloads

Free Jazzinvaders downloads

    The Jazzinvaders visited Radio Rijnmond – Live Uit Lloyd on June 23rd 2016 to promote their 5th album ‘Find The Love’ and recorded several tracks taken from this album. Now the band is offering these recordings for free as they sound great. Thanks to...

The Jazzinvaders live op Radio Rijnmond

The Jazzinvaders live op Radio Rijnmond

    Op 24 juni jl waren The Jazzinvaders te gast bij Ronald van Oudheusden (Live Uit Lloyd) op Radio Rijnmond. De uitzending stond een uur lang in het teken van de nieuwe plaat van de band die onlangs verscheen getiteld 'Find The Love'. 5 swingende disco...

5e album voor The Jazzinvaders – Find The Love

5e album voor The Jazzinvaders – Find The Love

    Tien jaar na debuutalbum ‘Up & Out’ komen The Jazzinvaders met hun vijfde album: ‘Find The Love’.  2016 Wordt het jubileumjaar van deze Nederlandse dansbare jazzformatie, die het voorbije decennium op menig jazzfestival speelde (North Sea Jazz,...