The Originators

The Originators zijn in 2012 bij elkaar gebracht door drummer/bandleider Chris van der Meer, spelen Northern Soul* en zijn er erg trots op de eerste Northern Soul band van Nederland te zijn.

*Northern Soul ontstond als underground-scene midden jaren ’60 in Noord-Engeland en was een totaal beleving, een subcultuur. Mod-kleding, scooters, zeer acrobatische dans, amfetaminen en DJ’s die de meest obscure, rauw klinkende hoge energie soul draaiden op feesten die doorgingen tot vroeg in de volgende dag (de zogenaamde All-Niters) en toonaangevend waren in het bepalen en aanvoelen van welke tracks het beste pasten bij deze way of life.
The Originators brengen deze Northern Soul-vibe naar het heden en mogen zich daarmee met recht de New Generation of Northern Soul noemen”.

In eerste instantie werd vooral getourd in het undergroundcircuit van Duitsland en Frankrijk waarbij clubs, festivals en typische NS-feesten werden aangedaan. Op de setlijst stonden voornamelijk Northern Soul-klassiekers. Uit de ervaring en inspiratie die tijdens deze tours werd opgedaan ontstond al snel de ambitie zelf repertoire te gaan schrijven/maken in het NS-idioom.

Begin 2015 verscheen het debuutalbum “Be my baby”; samen met producer Phil Martin werden 13 in de Northern Soul-traditie gemaakte songs opgenomen en uitgebracht op vinyl. Van het album werden 2 singles uitgebracht welke goede aandacht kregen op de (inter)nationale radio. In oktober 2016 zal een nieuwe single worden uitgebracht, vooruitlopend op het tweede album wat medio 2017 zal verschijnen.

Met een traditionele Soulband-bezetting en energieke aanstekelijke nummers dragen The Originators een nieuw steentje bij aan de roemruchte geschiedenis van een bijzondere subcultuur.

The Originators; New Generation Northern Soul!
For dancers only…

The Originators Latest Single

The Originators Live @ Germany

Nieuwe single The Originators

    UTRECHT - Vandaag is de nieuwe single van The Originators uitgekomen. Het liedje heet Sweet Love en is geschreven door gitarist Ulrich DeJesus en zangeres Anne Postma, David Pattillo van FlowNY tekende voor de mix en mastering. Pattillo is bekend van...

Nieuwe 12″ voor The Originators

    De leukste en beste Northern Soul band van Nederland dook een tijdje terug weer de studio in en kwam er 4 liedjes later weer uit, een maxisingle (jaja 12" en 45 toeren, ze bestaan nog) rijker. De single bevat 4 stukken, 2 eigen composities 'Sweet Love'...

Nieuw materiaal The Originators

    Terwijl onlangs een groot deel van de Nederlandse bevolking ervoor koos vertier te zoeken in het buitenland, besloot een klein groepje fanatieke Northern Soul liefhebbers (The Originators) het dichter bij huis te zoeken en er eens flink tegen aan te gaan...