The Originators

Northern Soul herleeft met The Originators!

The Originators spelen en schrijven liedjes in de typische stijl van de Northern Soul uit de jaren ‘60/’70 en laten tijden van legendarische clubs als Blackpool Mecca en Wigan Casino herleven.

Northern Soul is een muziek- en dansbeweging die in de tweede helft van de jaren ’60 in het noorden van Engeland uit de Mod-scene ontstond. Northern Soul heeft een dansstijl die innoverend en bijna onnavolgbaar was, vanuit het hele land trokken busladingen tieners naar plaatsen als Blackpool en Manchester vanwege de dansavonden; de “Allniters”. Northern Soul is een totale beleving: soulmuziek, high energy, dress-to-kill en moves waar breakdancers nu nog een puntje aan kunnen zuigen!

The Originators zijn in 2012 bij elkaar gebracht door drummer/bandleider Chris van der Meer, spelen Northern Soul* en zijn er erg trots op de eerste Northern Soul band van Nederland te zijn. The Originators brengen deze Northern Soul-vibe naar het heden en mogen zich daarmee met recht de New Generation of Northern Soul noemen”.

In eerste instantie werd vooral getourd in het undergroundcircuit van Duitsland en Frankrijk waarbij clubs, festivals en typische NS-feesten werden aangedaan. Op de setlijst stonden voornamelijk Northern Soul-klassiekers. Uit de ervaring en inspiratie die tijdens deze tours werd opgedaan ontstond al snel de ambitie zelf repertoire te gaan schrijven/maken in het NS-idioom.

Begin 2015 verscheen het debuutalbum “Be my baby”; samen met producer Phil Martin werden 13 in de Northern Soul-traditie gemaakte songs opgenomen en uitgebracht op vinyl. Van het album werden 2 singles uitgebracht welke goede aandacht kregen op de (inter)nationale radio. Sindsdien verschijnen met enige regelmaat nieuwe singles van de band.

Met een traditionele Soulband-bezetting en energieke aanstekelijke nummers dragen The Originators een nieuw steentje bij aan de roemruchte geschiedenis van een bijzondere subcultuur.


The Originators: Original Northern Soul! For dancers only….

Download Press Kit

Download Stageplan

The Originators – Souled Up (Official Music Video)

Hush (Official Music Video)

Amy Winehouse Undercoversessie

Amy Winehouse Undercoversessie

    "Amy Jade Winehouse was an English singer-songwriter, known for her deep vocals and her eclectic mix of musical genres, including soul, rhythm and blues, jazz, ska and reggae." De Amy Winehouse Undercoversessie is geen tribute-act, maar een muzikale ode...

Nieuwe single The Originators

Nieuwe single The Originators

    UTRECHT - Vandaag is de nieuwe single van The Originators uitgekomen. Het liedje heet Sweet Love en is geschreven door gitarist Ulrich DeJesus en zangeres Anne Postma, David Pattillo van FlowNY tekende voor de mix en mastering. Pattillo is bekend van...

Nieuwe 12″ voor The Originators

Nieuwe 12″ voor The Originators

    De leukste en beste Northern Soul band van Nederland dook een tijdje terug weer de studio in en kwam er 4 liedjes later weer uit, een maxisingle (jaja 12" en 45 toeren, ze bestaan nog) rijker. De single bevat 4 stukken, 2 eigen composities 'Sweet Love'...