Amy Winehouse Undercoversessie

jul 15, 2021

“Amy Jade Winehouse was an English singer-songwriter, known for her deep vocals and her eclectic mix of musical genres, including soul, rhythm and blues, jazz, ska and reggae.”

De Amy Winehouse Undercoversessie is geen tribute-act, maar een muzikale ode aan één van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia. Onder leiding van bandleider Chris van der Meer kruipen de muzikanten in de huid van de zangeres met het iconische ‘beehive’ kapsel: Amy Winehouse.

De Engelse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse werd bekend met haar album ‘Back to Black’ met daarop hitsingles als ‘Rehab’ en ‘Back To Black’. Ze werkte samen met onder meer Mark Ronson wat haar de grote hit ‘Valerie’ bezorgde.
Deze grootste zangeres van de 21e eeuw overleed op 23 juli 2011 en sloot zich daarmee helaas aan bij de “club van 27”.

Bandleider Chris van der Meer werd gevraagd tijdens de Zwarte Cross 2015 een ode te brengen aan de legendarische zangeres en vond in Renske de Boer aka Mrs Wallace de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy. Onder begeleiding van The Originators blies de charismatische frontvrouw de liedjes nieuw leven in en werd een ijzersterke set neergezet. Na lovende reacties en vooral het speelplezier wat het repertoire de band bracht kon een vervolg niet uitblijven.