Op zondag 15 juli a.s. – tijdens het Big Rivers festival – mag Dordrecht zich opmaken voor de komst van een van ’s werelds grootste nog actieve Jazz iconen: Dr. Lonnie Smith. Op het Jazz podium bij het Stadhuis zal deze levende legende het Big Rivers festival 2012 op gepaste wijze afsluiten. Dat alles uiteraard met behulp van The Jazzinvaders bij  wie Dr. Lonnie te gast zal zijn. 

 

 

 

Dr. Lonnie Smith is al meer dan 50 jaar actief als muzikant en componist. Hij wordt gezien als 1 van de pioniers op het gebied van de Hammond B3, speelde op meer dan 70 albums – vele daarvan voor het Blue Note label – en werkte met de grootste der aarde binnen de jazz, blues & R&B scène. Dat leverde onder meer klassiekers op als Think! Move Your Hand, Drives, Live at Club Mozambique, Finger Lickin’ Good en Alligator Boogaloo. Naast James Brown is Dr. Lonnie Smith een van de meeste gesamplede artiesten in rap, dance, house en acid jazz muziek.

Voor de gelegenheid zal het repertoire van The Jazzinvaders ietwat aangepast worden: klassiekers van Smith zullen in een Jazzinvaders jasje gestoken worden maar natuurlijk zullen ook de meest swingende Jazzinvaders stukken van een Dr. Lonnie Smith sausje worden voorzien. Dat beloofd een waar feest te worden!

  • Zondag 15 juli – Big Rivers Festival
  • The Jazzinvaders ft. Dr. Lonnie Smith
  • Podium Stadhuis
  • aanvang 19:00u
  • toegang gratis!!!