Woensdag 11 juli zal er een heuse Surf party plaatsvinden in het Dolhuis te Dordrecht. Als voorproefje voor het op stapel staande Big Rivers Festival (weekend van 13, 14 en 15 juli a.s.) zullen een aantal legendarische Dordtse ‘Surfbands’ het podium betreden.

 

Kev Black & The Muffdivers (Kevin de Zwart, Jan-Kees en Han-Willem Groeneveld en Teral Bouman) zullen de aftrap verzorgen. Opgericht in 2001 door vier  gepassioneerde vrienden met een gezamenlijke liefde voor Rockabilly en Surf muziek. Geïnspireerd door artiesten als Brian Setzer en Reverend Horton Heat brengen de Muffdivers met krijsende gitaar intro’s en catchy rockabilly ritmes een swingend programma dat sterke associaties doet oproepen met de jaren ’50 en de slechtere spaghetti westerns. Goed dus!

Als tweede band zal Trio Koko (Ron Smith, Ton van der Kolk en Timothy van der Holst) het podium bestijgen. Na een afwezigheid van zo’n 10 jaar komt de band voor deze speciale gelegenheid weer bij elkaar. Eind jaren ’90 veroorzaakte dit trio enig tumult in de Dordtse popscene met hun mix van roots, R&B, rockabilly, surf en country & western. Een ware inspiratiebron voor vele bands zo bleek het afgelopen decennium. Binnen no-time bracht de groep 3 albums uit met als topper ‘This is KoKo’ (inmiddels een waar collectors item) vol met instrumentale surf-cocktail tunes. Koko verhief het schrijven van ‘Pastichio’s’ tot een ware kunst. Niet zelden raakte luisteraars in verwarring dankzij het Koko repertoire vol stijlcitaten.

The Dudes of Hazzard sluiten de avond af. Normaal gesproken brengen deze vuige rockers (Kevin en Leon de Zwart, Guido den Boer en Koen Wieringa) een mengelmoes van garagerock, punkabilly en stonerrock met een vleugje surf. Speciaal voor deze avond leggen de vier dudes zich echter toe op het betere surf werk. De band maakte rond 2005 furore in en om Dordrecht maar plots werd het stil. Gelukkig doken zij in 2011 weer de repetitieruimte in en maakte zij een comeback waarvan we vanavond volop van kunnen genieten.

Dus wie zin heeft in een avondje zand tussen de tenen, twangy gitaren, rollende bassen, bonkende ritmes en beachbabes komt op woensdag 11 juli as naar het Dolhuis. De deuren zijn vanaf 20:00u open en de entree bedraagt slechts 5 euro.

Kijk voor meer informatie op www.bigrivers.nl of www.dolhuis.nl