Op zaterdag 13 augustus a.s. zal er weer een Beatclub Concert plaatsvinden. Dankzij een unieke samenwerking met het Big Rivers Bluesfestival is het wederom mogelijk een absolute wereldband naar Dordrecht te halen. Ditmaal zullen The Poets of Rhythm (Ger/UK) het Dolhuys aandoen en de Nederlandse fans in hogere sferen brengen. Niet veel vaker zetten zij voet op Nederlandse bodem maar dat zal na zaterdag veranderen. De in begin jaren ’90 opgerichte en inmiddels legendarische groep brengt zogenaamde „Rare-Groove“ ten gehore en doet dit op onnavolgbare wijze waarbij „het experiment“ niet geschuwd wordt. Funk-, Afrikaanse-, Aziatische- en Orientaalse ritmen vliegen om je oren en smelten samen met Jazz zonder het Soulvolle karakter te verliezen. Dit resulteerde eerder in langdurige samenwerkingen met o.a. DJ Shadow & Keb Darge en het uitbrengen van platen op labels als Ninja Tune, Mo’Wax en Quannum. Voorwaar geen kleine jongens!

The Poets of Rhythm zijn één grote famillie en heeft geen vaste bezetting, de kern echter bestaat uit Malcolm Catto op de drums, de Cubaanse fluitist en percussionist Ramon Yglesias (speelde eerder met o.a. Sugerman 3 en The Soul Destroyers) en Muggy Whitefield op vibrafoon (Embryo, Whitefield Bros., Pan-Atlantics). De in India geboren zangeres Bajka (o.a. Beanfield, Compost Records), draagt met haar sferische en tegelijk aardse manier bij aan de voor de band zo typerende klankkleur dat zij verder vervolmaakt.

Op de Bühne putten de Poets Of Rhythm uit oude en toekomstige hits en hanteren daarbij vooral het motto: „you better ride, ride on the funky train….“