Het is inmiddels al weer een maand geleden dat The Jazzinvaders niemand minder dan Dr. Lonnie Smith te gast hadden tijdens hun optreden op het Big Rivers festival in Dordrecht. Een te gekke ervaring voor de band maar ook voor Dr. Lonnie zo bleek. Nu wil het toeval dat de beste man komende week weer in Nederland is en hij het zo leuk vond om te doen dat ie graag nogmaals met The Jazzinvaders het podium op gaat. Zo’n kans laat de band natuurlijk niet lopen vandaar dat – na snel wat rondbellen – er ineens een last-minute concert gepland is in de hipste jazzclub van Rotterdam: Bird. 

Dr. Lonnie Smith is al meer dan 50 jaar actief als muzikant en componist. Hij wordt gezien als 1 van de pioniers op het gebied van de Hammond B3, speelde op meer dan 70 albums – vele daarvan voor het Blue Note label – en werkte met de grootste der aarde binnen de jazz, blues & R&B scène. Dat leverde onder meer klassiekers op als Think! Move Your Hand, Drives, Live at Club Mozambique, Finger Lickin’ Good en Alligator Boogaloo. Naast James Brown is Dr. Lonnie Smith een van de meeste gesamplede artiesten in rap, dance, house en acid jazz muziek.

Zondag 19 augustus a.s. rond de klok van 21:30u staan The Jazzinvaders & Dr. Lonnie Smith op het podium van Bird dus. Voor de gelegenheid zal het repertoire van The Jazzinvaders ietwat aangepast worden: klassiekers van Smith zullen in een Jazzinvaders jasje gestoken worden maar natuurlijk zullen ook de meest swingende Jazzinvaders stukken van een Dr. Lonnie Smith sausje worden voorzien. Dat beloofd een waar feest te worden!

Kijk voor kaarten en meer informatie op: www.bird-rotterdam.nl