Dubuutalbum voor Montis, Goudsmit & Directie

nov 13, 2019

Ze zijn al even op het podium te horen, maar dan nu eindelijk ook vastgelegd; op 29 november 2019 verschijnt het debuutalbum van Montis, Goudsmit & Directie met daarop tien eigen composities en bewerkingen van songs van Stevie Wonder en Al Green. Ook gitaarvirtuoos Jan Akkerman werkte mee aan het album. De heren presenteren het album getiteld ‘Taste of Culture’ op donderdag 5 december in Paradiso in Amsterdam.

Na ruim drie jaar samen op het podium gestaan te hebben, waarbij ze veelal standards en funky covers speelden, is het trio Montis, Goudsmit & Directie een geoliede machine geworden en besloten ze dat het tijd werd voor eigen composities. De heren trokken zich terug eerder dit jaar terug in een klooster in Roosendaal, waar ze het grootste deel van ‘Taste of Culture’ schreven en arrangeerden. Ook coverde het trio – op geheel eigen wijze – ‘Living For The City’ (Stevie Wonder) en ‘Let’s Stay Together’ (Al Green). Op het nummer ‘Jan’ horen we een gitaarsolo van de man aan wie dit nummer werd opgedragen, de vaderlandse gitaarlegende Jan Akkerman.

MONTIS, GOUDSMIT & DIRECTIE

Frank Montis werd thuis als kind al verleid door de klanken van het Hammond-orgel en speelde onder meer bij Jazzinvaders, Laura Vane, Delmontis en Gare du Nord. Gitarist Anton Goudsmit mocht in 2010 de Boy Edgar Prijs in ontvangst nemen. We kennen Goudsmit van onder andere New Cool Collective en de Ploctones. Allround drummer Cyril Directie kent een lang huwelijk met Hans Dulfer, met wie hij vorig jaar het album ‘Duo Dulfer Directie’ uitbracht. Daarnaast had Cyril talloze samenwerkingen met grote namen in de pop en de rock als Kane, Candy Dulfer en Marcus Miller.

LIVE

  • 
23 november 2019 Hilverjazz, Hilvarenbeek
  • 24 november 2019 Verkadefabriek, Den Bosch
  • 
05 december 2019 Paradiso, Amsterdam (CD-presentatie)
  • 14 maart 2020 Cafe de Amer, Amen
  • 11 april 2020 De Vorstin, Hilversum
  • 18 april 2020 Mezz, Breda
  • 05 juni 2020 Redlight Jazz Festival, Amsterdam